Helweek – Dag 4

August 28, 2015


Op dag 4 van Helweek ben ik redelijk fit als ik wakker word. Ik omtbijt en ga daarna schrijven aan een artikel over podcasts dat in de nieuwsbrief van Erinaceus zal komen (www.groeieninondernemen.nl). Als Zlata wakker wordt eet ik nog een klein ontbijtje mee aangezien ik merk dat ik goed door moet eten om het sporten vol te blijven houden.

Iets over 8 sta ik in de sportschool, waar ik zonder veel problemen mijn rondje afdraai. Iets langzamer dan normaal, maar dat vergeef ik mezelf. Vervolgens haast ik me naar de bus om naar Studiemeesters in Amsterdam te gaan, waar ik een uur scriptiehulp en een uur bijles geef. Ik voel weinig van vermoeidheid; ik heb het idee dat sinds woensdag mijn lichaam beter gewend is geraakt aan het ritme. Ik maak mijn artikel af en begin met het maken van mijn volgende nieuwsbrief die volgende week verstuurd zal worden.

Opnieuw vertrek ik naar PIOS, waar ik tussen 6 en 9 werk. Ik voel me een stuk beter dan ik me dinsdag voelde. Zlata haalt me op (eigenlijk mag dat niet want vandaag is het ook de bedoeling zoveel mogelijk te lopen of fietsen) en thuis eten we nog wat. Om 11 uur ga ik aan de slag, want het is Helnacht. Vannacht slaap ik dus niet.

Terugkijkend heb ik een flinke lijst afgewerkt: een aantal belangrijke mails uitgestuurd, een nieuwe pagina gemaakt op mijn website voor de online Inzicht in Financien training en een aantal andere pagina’s aangepast (erg tijdrovend!), mijn schoenen gepoetst, een oud deel van mijn bedrijf ontmanteld en gearchiveerd, de bibliotheek opgezegd, een interviewschema opgesteld dat ik wil gebruiken om binnenkort ondernemers te interviewen en nog een aantal andere zaken. Normaal zou ik hier veel langer over doen, simpelweg omdat ik er minder tijd voor heb. Om 2:00 ga ik een rondje lopen buiten aangezien ik me duffer voel; na terugkeer kan ik er weer even tegenaan. Echter om 4:00 begin ik bijna in te dommelen. Maar ik houd mezelf wakker. Ik wissel mentale taken, waar ik sneller moe van wordt, af met dingen opruimen en schoonmaken zodat ik weer in beweging kom.

Om 5:00 is het me dan eindelijk gelukt: de donderdag is officieel afgelopen en ik ga warm douchen. Op het einde zet ik de kraan helemaal op koud; ik hap naar adem door het grote contrast maar daarna barst ik in lachen uit. Ik voel me weer fris en bijna alsof ik gereset ben en zonder moeite weer door kan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: