Helweek – Dag 2

August 26, 2015


De wekker gaat weer om 5:00; ik voel me wakkerder dan gisteren. Ik ontbijt en ben van plan om om 7 uur in de sportschool te staan. Verder werk ik vandaan bij Studiemeesters en bij PIOS. Dat slaat wel meteen een gat in mijn plannen aangezien je niet lekker op je eigen tempo je takenlijst af kunt werken. Ik zoek uit hoe laat mijn vertrektijden zijn, ik moet mijn sporttas nog inpakken, mijn fietsband oppompen etc. ‘s Ochtends komt er dus weinig uit mijn vingers.

Om 7 uur sta ik dan wel in de sportschool. Lekker rustig op dit tijdstip. Ik werk opnieuw 400 calorieën af, hoewel in een iets langzamer tempo dan gisteren. Daarna heb ik nog even tijd om mijn social media te updaten voordat ik de bus en trein pak naar Studiemeesters in Amsterdam. Onderweg lees ik wat rond in het boek “Launch” van Jeff Walker en begin om 10:00 mijn werkdag. Tussendoor eet ik een gezonde lunch, maar ik merk wel dat ik een stuk meer honger heb dan normaal. Om 15:00 ben ik klaar met bijles geven en besluit om nog te werken aan mijn online training Inzicht in Financien. Rond dit tijdstip loop ik weer tegen hetzelfde probleem aan als gisteren: ik moet mezelf er meer toe zetten om echt werk af te leveren. Maar ik merk wel dat de drempel wat lager ligt omdat ik mezelf simpelweg heb beloofd om hard te werken deze week. En als ik eenmaal aan de slag ben gaat het gemakkelijker.

Om half 5 is het tijd om weer te vertrekken; om 18:00 moet ik in Hilversum zijn. Ik merk dat ik ontzettend veel honger heb. In de trein eet ik al een kleine snack en om 18:00 meteen daarna een gezonde maaltijd: gestoomde zalm in groenten. Ik merk dat ik duf ben; ik heb nu al het gevoel dat ik weinig heb geslapen en continu een net-niet-hoofdpijn. Tijdens de avond wordt het gelukkig beter en leef ik weer op.

Om 21:15 ben ik klaar en pak de bus naar huis, waar Zlata me verwent met lekker eten. Ik duik meteen mijn bed in. Ik ben dankbaar voor het feit dat Zlata voor me zorgt en dat ik kan knuffelen met onze kat Sissi. Ook dat is de Helweek: doordat je zo hard werkt ga je de kleine dingen beter waarderen; contrasten in ons leven zorgen ervoor dat we onze emoties veel beter voelen. Uiteindelijk is het toch weer na 22:00 voordat ik mijn ogen dicht doe, en het is 22:30 voordat ik echt slaap.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: