Helweek – Dag 1

August 25, 2015


Om 5 uur gaat de wekker, terwijl ik net 6 uur geslapen heb. Geen superfrisse start van deze helweek dus. Ik zet een kop koffie en ondertussen bedenk ik me: wat ga ik nu doen? Normaal gesproken zou ik de televisie aanzetten, maar dat is in Helweek uit den boze. Maar goed ook; televisie zet je brein uit, terwijl ik nu bewuste keuzes moet maken wat ik ga doen.

Na een uur wakker zijn en ontbeten te hebben besluit ik een korte wandeling te maken om een beetje wakker te worden. Ik loop over de heide, waar de zon net opkomt en een prachtige nevel laat zien.

August 24, 2015 at 0607AM 1000x562

Eenmaal weer thuis is het 6:20. Wat nu? Ik pak mijn takenlijst erbij en begin. Mailtjes beantwoorden, mailtjes opstellen, mijn mailbox schonen. Ondertussen is Zlata wakker, maar ik werk door; privedingen bewaar je tot vanavond. Ik bespreek met haar ideeen voor mijn bedrijf Erinaceus; als ondernemer kan ik wat dat betreft nog een hoop van haar leren.

Tegen 10 uur gaan we samen naar de sportschool, waar ik op volle kracht wandel, fiets en crosstrain. Ik voel dat mijn kuiten het aardig te verduren hebben, maar het voelt ook goed om mijn lichaam sterker te maken. Sinds ik 3 weken geleden ben begonnen met elke week 3x sporten merk ik dat mijn lichaam al strakker en sterker wordt.

Om 11 uur ben ik klaar; ik merk dat ik honger heb. Niet zo gek als je al om half 6 hebt ontbeten. Vervolgens werk ik me door de huuradministratie van Zlata Strijkinstrumenten en stel de incasso op die op 1 september eruit moet gaan. Ik voel me goed en niet moe, en ik kan goed mijn focus behouden. Want extreem hard en gefocust werken, dat is de kern van de helweek.

Om kwart voor 3 ga ik naar huis omdat er een monteur langskomt. En langzaam maar zeker komt het dipje. Als ik thuis mijn computer weer openklap moet ik mezelf er echt even toe zetten om aan de slag te gaan; zeker omdat ik vooral mentaal werk doe. Ik besluit wat vruchtensap te nemen, een gezonde snack in de magnetron te gooien (honger!) en krachtige muziek op te zetten. Als je eenmaal bezig bent gaat het wel.

Ik heb wat dat betreft een leuke opdracht: oefeningen maken voor de online training Inzicht in Financien die binnenkort online komt op Erinaceus. Oftewel: boekhouden voor beginners. Niet de meest enerverende stof als je weinig hebt geslapen en al de hele dag aan het werk bent. Maar ik sla me er doorheen.

Ik merk dat het moeilijk is om je aan de regel te houden om geen social media te gebruiken tijdens je werk. Vooral omdat ik social media ook voor mijn werk gebruik; er zit dus ergens een grijs gebied. Maar ik weet me aardig te bedwingen.

Om 19:15 vind ik het mooi geweest. Ik heb bijna alle oefeningen voor de training gemaakt en ik ga eten maken omdat Zlata zo thuis komt. Nadat we een gezonde maaltijd hebben gegeten (maaltijdsalades en loempia’s uit de oven) begin ik in te zakken. Op helweek moet je ook kwalitatieve rust nemen, en dat moment komt nu. Ik begin melig te worden en bij Zlata en mij is het einde dan snel zoek. Ik weet toch een paar pagina’s te lezen van het boek “Launch” van Jeff Walker, wat gaat over het lanceren van internetdiensten.

Om 21:30 neem ik mijn filmpje op (wat niet meevalt als Zlata in een melige bui is) en iets voor 22:00 ga ik naar bed. Eigenlijk te laat, want pas na 22:15 slaap ik echt, met dank aan Zlata die nog Netflix wil kijken in bed 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: